Tapas workshop

De tapamanier van leven

Tapas als manier van leven is, zoals algemeen wordt aangenomen,te herleiden tot de negentiende eeuw en begon in Andalusie. Tapas en de bijbehorende gezelligheid vormen een essentieel deel van het sociale leven van de Andalusiers. Oorspronkelijk was de tapa een plak rauwe ham of een chorizoworstje dat op het wijnglas gelegd werd (er wordt wel gezegd dat dit diende om vliegen uit de wijn te houden) en names het huis geserveerd werd. Het werkwoord “tapar” betekent “bedekken”, daar komt dus het woord tapa vandaan.

De tapamanier van leven komt helemaal overeen met het Spaanse karakter. Tapas eten staat gelijk aan opwellingen, zonder regels en voorschriften. Deze manier van leven is bedoeld voor degenen die ten volle van het leven willen genieten en die zich graag omringd weten door vrienden. Tapas zijn afgezien van de belangrijke sociale functie die ze in Spanje vervullen,ook een manier om de lange tijd tussen de maaltijden te overbruggen.

Hoewel in Spanje de tapa traditioneel tot het straatbeeld behoort en samenhangt met de zo ver uit elkaar gelegen etensuren en de vrijheid van de siesta, past de tapa ook uitstekend bij onze manier van leven en onze smaak. Tapasbars slaan aan als gezellige plaatsen waar je een hele avond door kunt brengen en tapas hebben het huiselijke vermaak nieuw leven ingeblazen. Volgens mij is er niets dat een gezellige avond thuis zo geslaagd maakt als het experimenteren met eten. De hieronder vermelde tapas zijn diegene die jullie vandaag zelf gaan maken:

De hieronder vermelde tapas zijn diegene die jullie vandaag zelf gaan maken:

Koude / warme gerechten 

Gazpacho (koude tomatensoep)

Mayonesa con alioli (Mayonaise met knoflook, heerlijk op Spaans brood)

Pa amb Tomaquet (geroosterdbrood met tomatensalsa en olijf olie)

Chilli Manchego (pittige spaanse kaas)

Champinones en adobo (Gemarineerde champignons)

Gamba a la plancha (vd gril)

Tortilla a la Espanola (Spaanse aardappelomelet)

Patatas Limone (Krieltjes met citroen en olijven)

Pollo en salsa de ajo (Kippenpootje gegaard in Spaanse kruiden)

Albondigas Caseras (Gehaktballetjes van het huis, in milde tomatensaus)

Crèma Catalana (catalaanse crème wordt als nagerecht geserveerd)

Bijpassende wijnen:

Deze wijnen serveren wij tijdens de Tapas workshop en het nuttigen van de zelfgemaakte Tapas. ?Wij zullen ook zorgen voor heerlijke Tapas hapjes tijdens het kokkerellen!

Witte wijn:Don Carlos, Wit Spanje, Zacht, vol, veel fruitige aroma’s (appelen en ananas) en een vleugje kruiden (venkel). Gemaakt 100% Parellada druif.

Rose:Don Carlos Rosé, Spanje, Vrij volle, fruitige en mild droge rosé uit het zonnige méditerrane klimaat van dit Noordelijke Spaanse wijngebied.

Rode Wijn:Don Carlos Rood, Spanje Vol, zacht, fruitig (bramen en bosbessen), gemaakt van Garnacha Tinta en Carinena.

Prijs € 55,00 pp / De workshop begint vanaf 15.30 uur

Reserveren

Kies het aantal personen en zie meteen welke dagen en tijden beschikbaar zijn. Reserveer uw tafel en krijg direct een bevestiging via mail of sms.

Graag bij "Opmerkingen" vermelden of de reservering gaat om één van de volgende arrangementen: High Tea, High Wine, Lunch, Diner

×

Uw browser wordt niet meer ondersteund

Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden